Pochopení potřeb vlasů: hydratace vs. obnova struktury

Je naprosto nezbytné, abychom byli schopni přesně identifikovat specifické potřeby vašich klientů ohledně péče o vlasy. Pochopení toho, kdy vlasy potřebují hydrataci a kdy naopak obnovu struktury je kritické pro poskytnutí účinných a na míru připravených řešení. Pokud poznáte svého nepřítele, budete lépe připraveni reagovat na obavy svých klientů a pomáhat jim dosahovat jejich vysněných účesů.

kuvat_8-2023-moisture-vs-repair12_1200x630jpg

Identifikace potřeby hydratace

  • Suchá, nepoddajná struktura: Suché a mdlé vlasy jsou jasnou známkou nedostatku hydratace. Když vlasy postrádají hydrataci, stanou se náchylnější k lámání a roztřepeným konečkům. Hledejte nedostatek lesku a krepatost. 
  • Svědivá pokožka anebo suché lupy: Svědící pokožka s lupy často indikuje nedostatek hydratace. Suchá pokožka může vést k nepohodlí a suchým lupům. Povězte svým klientům o důležitosti zdravé pokožky hlavy a jejím pozitivním vlivu na zdraví vlasů.
  • Vlasy se zacuchávají a postrádají poddajnost: Dehydrované vlasy se více zacuchávají a jsou nepoddajné. Pokud se vaši klienti často potýkají s rozčesáváním nebo upravováním, potřebují hladkost a pružnost.
  • Během konzultace se podrobně seznamte s kondicí vlasů a hledejte výše uvedené známky nedostatku hydratace.  Podporujte otevřenou komunikaci, nechejte klienta vyjádřit své obavy a očekávání ohledně svých vlasů. 

Profesionální tip: Při doporučování hydratačních produktů zdůrazňujte důležitost hydratačních šamponů, kondicionérů a kúr do každodenní péče. Doporučujte produkty, které obsahují vyživující ingredience jako je arganový olej, bambucké máslo nebo aloe vera pro účinné navrácení rovnováhy hydratace. Musíte vlasům hydrataci dodávat pravidelně. Běžné mytí a péče, doplněné každotýdenní hloubkovou péčí je nejúčinnějším způsobem, jak předcházet dalšímu poškození vlasů. Vlasy potřebují pravidelnou hydrataci pro vyhlazení a posílení kutikuly.